perjantai 4. maaliskuuta 2022

Käkikello







Käytösanalyytikkona on pakko ottaa kantaa ihmisten käytökseen.


Sota on kamala asia.


Olen pyrkinyt olemaan ajattelematta pahuutta. Sitä on kuitenkin jotenkin sanoitettava ymmärrystä luodaksemme.


Kaikki ymmärtävät holokaustin uhrien kärsimykset. Se on pahuuden mittari, jonka historia meille tarjoilee.


Luulisi, että sitä pahempaa ei ole tai olisi olemassa.


Voisin kuolleen siskoni isästä sanoa muutaman sanasen. Näin sodan jaloissa se tuntuu varmasti merkityksettömältä, mutta asialla on merkityksensä.


Olen halunnut hänet hengiltä useampaan otteeseen, sillä hän oli kaksi ihmistä yhdessä. Stalin ja Josef Mengele.


Siinä voi laskea arvoa pahuuden määrälle ja määritelmälle uudestaan.


Tällainen tyyppi on täysin oppikirjansa lukenut holokaustin oppien tai päiväkirjojen mukaan. Kuitenkin kisällistä on tultava opettajaansa parempi, joten opettelu on saanut omat toiminnat kulkemaan kertoimilla. 



Tällaisen henkilön teoilla on askeleet. Niille on olemassa myös vasta-askeleet. Eli Stalinistiset opit korvan taakse, että tällaiset henkilöt pystyy tunnistamaan käytöksestä. Vie noin 3 vuotta eteenpäin, jotta pääsee selville mitä kukin tahtoo. Sinä aikana noudattaisin varomattomuutta. 



Onkos sillä sitten merkitystä, millainen kukin on? Jokainenhan täällä saa olla sellainen kuin on. 


On sillä. Siinä vaiheessa, kun sota, tuo suurin huume loppuu, toiset tarvitsevat sitä lisää. Varoisin oikein kunnolla kolme neljä viikkoa. Joku saattaa haluta huumettaan lisää. Tämä on vallan väärinkäytön pahin vaihtoehto. 



Sitten on ennakoimatonta käytöstä. Minäkään en todella pysty kertomaan mihin suuntaan heiluri heilahtaa. Voiko olla vaarallinen itselleen vai muille? Ei pysty ennakoimaan, kuten sanottu. 


Haluan siis Brasilialaisen käkikellon. Niitä on kehuttu paineensietokykyisiksi. 


Seuraisin tarkkaan askelmerkkejä. Niiden mukaan voisin viettää lomaa Ateenassa. Pommituksien uhka Ukrainassa estää kuitenkin nauttimasta kirsikan kukkien loistosta. 



Politiikka pitäisi hyssytellä hiljaiseksi. He ovat sakkia, jotka ottavat kantaa ja riitelevät milloin mistäkin, joten tulitikun mittaiset riidat roskiin. Tilalle maltilliset sanankäänteet ja pois poliittiset isot muutokset. Voi aiheuttaa vaivaa, mutta myös harmia. 



Siellä missä kukkii toinen vahva ja vaikuttava huume eli uskonto, voi olla odotettavissa ongelmia. Likaisuutta löytyy varmasti viime syksyn lehdistä. 


Käkikellot kukkuvat herkästi. Ne kuuluvat kaukaa, jos osaa kuunnella. 


Ne voi hiljentää luomalla painetta uskonnollisuuteen. 


Pelastusta kaipaa jokainen. Yhteyden luomista oikeisiin asioihin. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti