sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Edistysaskel











Näistä uusista muutoksista kaupassa käynnin suhteen, ja sitten ihan kunnon liukastumisesta johtuen selkäni on ollut pari viikkoa kipeänä.





Tunnustellessani eräänä iltana kipeää aluetta löysin sieltä nestettä kudoksesta. Eli jotain oli taas revennyt. Kiitos EDS:n, jonka takia poksahtelen kuin paukkukarkki milloin mistäkin kohtaa.






No, tuumasta taas toimeen. Pohdin, kuinka pitäisi toimia, jotta kipu helpottaisi ja neste pääsisi poistumaan. Se tarkoitti sellaista liikepatteristoa, joka ei ole minulta onnistunut vielä koskaan.





Päätin kuitenkin yrittää. Se kannatti. Huomasin kehoni olevan aivan täysillä mukana.






Mikä syvästi ilahduttava tunne. Kehoni teki ihan itse työtä sen eteen, että olisi helpompi olla ja eskaloitunut tilanne saataisiin rauhoittumaan. Ja näin kävi.







Muistan vuosia, siis vuosia sitten, kun selän ollessa pahimmillaan kaikkien revenneiden välilevyjen, välilevyn pullistumien ja nikamaliukuman takia, minun käskettiin tehdä juurikin tätä tekemääni liikepatteristoa tilanteen helpottamiseksi.






Oli niin turhauttavaa, kun en tuntenut silloin koko lantion aluetta, se oli siis tunnoton. En saanut mitään kosketusta kehooni. Vieressä ohjaaja sanoi, että tämän pitäisi tulla ihan luonnostaan ja se on helppoa.






Hermotus oli kehossa aivan sekaisin. Aivoista eivät käskyt menneet perille. Eikä kivun läpi, silloin kun en osannut sitä vielä hyväksyä enkä käsitellä, ollut mitään mahdollisuutta saada liikkeitä onnistumaan.






Tie on joskus pitkä, kivinen, mutkikas ja mäkinen. Tehty työ kuitenkin kantaa hedelmää.






Olin niin ilahtunut, kahteen päivään sain kivun asettumaan ja kävelyn taas kunnolla luonnistumaan, kun tiedostin asian ja toimin sen vaatimalla tavalla. Jos en olisi tiedostanut asiaa, olisi kipuajattelu aivoissa vienyt tilanteen vain pahemmaksi. Vaikka ymmärsin selkään koskevan, on aivan eri asia tiedostaa asia ja päättää toimia sen vaatimalla tavalla.






Ja se, mikä ilahdutti minua eniten oli aivojen ja kehon saumaton yhteistyö. Nyt ymmärrän, mitä ohjaajani silloin vuosia vuosia sitten tarkoitti.







1 kommentti:

  1. Hienoa kuulla paitsi edistyksestäsi kaupassa käynnin osalta, myös siitä että sait selkäsi aisoihin.

    Aivosi ovat vuosia vanhan ohejeen registeröineen ja nyt se pulpahti esiin. Wow.

    VastaaPoista